Saxofon & Orgel

Om Saxofon & Orgel

Med kombinationen saxofon og orgel kan vi præsentere en spændende og utraditionel duo indenfor kirkemusikken.

Vi betragter det som en væsentlig opgave og udfordring at bidrage til formidlingen af den traditionelle kirkemusik på en ny og vedkommende måde. Tillige ønsker vi at introducere, og dermed virke for udbredelse og øget kendskab til, en anderledes og mindre etableret del af det kirkemusikalske repertoire.

Vort repertoire består hovedsageligt af fransk musik, originalt skrevet for saxofon og orgel, samt værker fra barokken (især orgel) og enkelte transskriptioner. Endvidere har vi udvidet repertoiret med værker af danske og nordiske komponister. Vi har indledt et samarbejde med svenske og danske komponister for at få øget produktionen af nordiske værker for saxofon og orgel. Det har resulteret i værker specielt skrevet til Duoen Saxofon & Orgel af bl.a. Erik Haumann (DK), Nils Lindberg (S), Jonas Forssell (S) og Knut Vaage (N) via støtte fra NOMUS.

Michael H. Lund

Diplomeksamen i saxofon fra Det Jyske Musikkonservatorium 1994, elev af Lars Borup. 1992–1993 studieophold ved Stockholms Musikhögskola hos Christer Johnsson. Virker som assistent i Århus, Aalborg og Sønderjyllands Symfoniorkestre. Har endvidere deltaget i mesterkurser i Sverige og Frankrig samt medvirket ved koncerter i radio og TV.

Randi E. Mortensen

Kirkemusikalsk Diplomeksamen fra det Jyske Musikkonservatorium 1995, elev af Domorganist Anders Riber og John Frandsen. 1995 optaget i solistklassen samme sted. 1995–1996 studieophold ved "Akademie für Schul- und Kirchenmusik" hos Monica Henking, Luzern (Schweiz). Debutkoncert 1997. Har deltaget i mesterkurser hos David Sanger, Jon Laukvik og Michael Radulescu, samt i "International Summer Academy for Organists" i Haarlem (Holland) 1994. Medvirken ved koncertoptagelse af ny dansk musik til DR. 1998–2002 organist ved Vor Frue Kirke, Kalundborg. Fra oktober 2002 organist ved Sct. Knuds Kirke, Odense.

Læs mere her: orgelsolist.dk.